De reis naar Guatemala: SMC goes Guatemala

Categorie: Nieuws
Tags:

Sprekende namens de hele groep mogen we toch wel zeggen dat we een fantastische reis achter de rug hebben. Het is bijzonder hoeveel de de groep heeft mogen zien en beleven. Deze fantastische reis mochten we op dag één al inhuldigen met een bezoek aan niemand minder dan de burgemeester van Antigua, Mevr Susana Asensio. Zij heeft ons verteld over het leven in Guatemala, en over hoe zij haar rol en verantwoordelijkheid als burgemeester ziet. Als afsluiting wenste ze de groep het beste en een prachtige en leerzame reis toe.

Een andere toffe activiteit was het bezoek aan basis- en middelbare school, Niños de Guatemala (een partnerorganisatie van Niños del Lago). Wij werden met open armen ontvangen door de leraren, vrijwilligers en kinderen. Op het programma stond het gezamenlijk spelletjes spelen met de kinderen en aansluitend de buitenmuren van de school traditioneel Guatemalteeks blauw verven. Hier was de schoolleiding ontzettend blij mee. Voor vertrek hebben wij de gedoneerde cadeaus van Ikea mogen overhandigen aan de kinderen. De stoffen voet- en rugbyballen en vingerpoppetjes werden met lachende gezichtjes in ontvangst genomen!

Na maanden voorbereiding was het dan eindelijk zover; de aankomst bij Niños del Lago. De eigenares van het activiteitenkamp Arlaine was ontzettend blij om ons te mogen ontmoeten en ontvangen. Ze kon niet wachten om ons alles te vertellen over de inhoud van het kamp. Na een ontroerend welkomstwoord zijn we begonnen aan een uitgebreide rondleiding door het activiteitenkamp. De tour eindigde met uitleg over het verfwerk wat wij de komende dagen gingen verrichten.

Eindelijk mochten we dan nu onze handen uit de mouwen steken. Een deel van de van de groep ging aan de slag met het schoonmaken en verven van het wachtershuisje en de rest mocht beginnen aan het schoonmaken en verven van het zogeheten ‘solar building’, een gebouw waarop in de toekomst de zonnepanelen zullen worden geplaatst. Tijdens een evaluatie op de derde werkdag wisselden de begeleiding een paar geheimzinnige blikken uit. SUPER NIEUWS voor de Guatemala crew! Er zouden toch nog even kinderen in het kamp komen vandaag! De ochtend bestond uit een programma gevuld met spelletjes en een tour door het kamp met de kinderen. Toen de kinderen weg waren was het voor ons nu weer tijd om verder te gaan met ons project. Op de laatste dag was er tijd voor een moment om te reflecteren op het mooie werk van de afgelopen dagen. Trots hebben wij de werkzaamheden aan de Solar Building en het wachtershuisje volledig afgerond. Het afscheid was in één woord emotioneel, en werd extra bijzonder toen Marten en Ruud alle 18 leerlingen benoemden tot jeugdleden van het Niños del Lago Partnership! Zij hopen dan ook dat de leerlingen in de toekomst, op welke wijze dan ook, betrokken willen blijven bij het voortzetten van de droom die Niños del Lago heet.

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options