Even voorstellen

Categorie: Nieuws, Over Niños del Lago, Sintermeerten Crew
Tags:

Even voorstellen:

Door het jaar heen zetten veel vrijwilligers zich in voor Niños del Lago, en zo nu en dan mogen wij ook nieuwe vrijwilligers in ons team verwelkomen. Joline van Wegen, Gwen Schielen en Lynn Helebrand gaan de teksten van Niños del Lago Nederland verzorgen. Voor ons een mooie gelegenheid om zich in deze nieuwsbrief even kort voor te stellen:

 

“Mijn naam is Lynn Helebrand, ik ben 16 jaar oud en woon in Heerlen. Ik ben in aanraking gekomen met de stichting via mijn school, het Sintermeertencollege. Elk jaar organiseert de school een reis naar het buitenland en afgelopen jaar was dat naar Guatemala, om de stichting Niños del Lago te bezoeken. De stichting sprak mij vanaf het eerste moment al ontzettend aan, onder andere doordat ik zag hoe belangrijk dit project is voor Marten en omdat elk kind een eerlijk kans op een toekomst verdiend. Samen met de groep heb ik mijn best gedaan om zoveel mogelijk sponsorgeld in te zamelen voor de stichting, en om er een succesvolle reis van te maken. In Guatemala heb ik het ontzettend naar mijn zin gehad. Ik voelde mij vereerd om het activiteitenkamp te mogen bezoeken en te mogen helpen met de droom van Arlaine tot werkelijkheid te maken. Het resultaat van ons werk was fantastisch. Toen we te horen kregen dat wij tot jeugdleden van de stichting waren benoemd, was ik vastbesloten om mij verder in te zetten voor Niños del Lago, en dat kan ik nu waarmaken door teksten te schrijven voor Niños del Lago Nederland. Ik kijk ontzettend uit naar alles wat nog komen gaat, en hoop een steentje bij te kunnen dragen aan de toekomst van Niños del Lago.”

“Mijn naam is Joline van Wegen, ik ben 16 jaar en ik woon in Nuth. Net zoals Lynn al heeft verteld ben ik ook terecht gekomen bij Niños del Lago via het Sintermeertencollege. De vorige jaren werd ik al super enthousiast als ik zag hoe andere leerlingen geweldige ervaringen beleefd hadden tijdens hun buitenlandse reis en ik kon niet wachten om mijn eigen avontuur te beginnen. Vanaf het begin werd mij al meteen duidelijk dat dit een hele bijzondere reis zou worden. De hele groep had een hechte band met elkaar en het doel van de stichting sprak me erg aan. Het meest bijzondere aan mijn reis vond ik de ontmoeting met de kinderen, toen wist ik DIT is waar ik het voor doe. Ik merkte dat ik, ondanks de taalbarrière, iets voor hun kon betekenen en dat zij indruk op mij maakten. Wij ,de Guatemala crew, konden de kinderen helpen door onder andere een positieve sfeer mee te nemen. Dit is zeker ook gelukt, want eenmaal aangekomen in Guatemala kon ik alleen nog maar stralen en lachen, wat was dit toch een fantastische ervaring. Ik ben zeker rijker geworden aan ervaringen en ik zie dat ik met een nieuwe frisse blik de wereld inkijk. Arlaine haar dromen hebben mij geraakt en gemotiveerd om door te gaan bij Niños del Lago en nu we ook benoemd zijn tot jeugdleden gaat dit zeker lukken. Ook heb ik nu de mogelijkheid gekregen om tekstschrijfster te worden bij Niños. Deze kans pak ik natuurlijk met beide handen aan want ik ben ontzettend blij dat ik iets terug kan doen voor de stichting die nu al zoveel voor mij heeft betekend! <3”

“Mijn naam is Gwen Schielen, ik ben 16 jaar en ik woon in Klimmen. Net als bij Lynn en Joline ben ook ik in aanraking gekomen met Niños del Lago door de indrukwekkende reis die we met het Sintermeertencollege hebben gemaakt. Wanneer Marten ons bij de eerste Guatemala-crew meeting vertelde over Niños del Lago, sprak het mij meteen aan. Hij vertelde vol enthousiasme en trots over de kansen die de Guatemalaanse kinderen door het kamp zouden krijgen, de kinderen die mede hierdoor een mooie toekomst voor Guatemala konden opbouwen. Geheel gefocust op deze bijzondere gedachte staken we de handen uit de mouwen om zo veel mogelijk voor het activiteitenkamp te kunnen betekenen.
Wanneer we na een jaar hard werken aankwamen bij het activiteitenkamp was ik dol-enthousiast. Hier hadden we het voor gedaan. Het was fantastisch om te zien hoe Niños del Lago ‘in real life’ uitzag en hoe het precies werkte. Na een aangrijpende speech van Arlaine, die gevolgd werd door de lachende gezichten van de spelende kinderen ter plekke, voelde ik me als de rijkste persoon op de wereld. Tijdens mijn tijd bij de stichting heb ik super veel mooie ervaringen opgedaan en immens veel geleerd. Het is moeilijk in woorden uit te drukken hoe dankbaar ik hiervoor ben. Daarom hoop ik dat ik als tekstschrijfster van Niños del Lago een mooi steentje aan de stichting kan bijdragen.”

 

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options