Persbericht

Categorie: Benefietgala, Nieuws, Over Niños del Lago
Tags:

Persbericht:

Bijzonder bezoek mevrouw Gladys Marithza Ruiz Sanchez de Vielman, ambassadrice van Guatemala.

Heerlen, 18-11-2017

Team Niños del Lago Nederland voelt zich bijzonder vereerd om een week voor haar lustrum-benefietgala, dat op zaterdag 25 november om 19.00 uur in Auberge de Rousch in Heerlen plaatsvindt, een zeer speciale gast te mogen aankondigen.
“Het heeft een tijdje geduurd voordat wij dit goede nieuws definitief bevestigd kregen, maar met trots mogen wij nu laten weten dat de ambassadrice van Guatemala, mevrouw Gladys Marithza Ruiz Sanchez de Vielman ons gala zal bijwonen. Wij kijken enorm uit naar deze bijzondere ontmoeting”, aldus Marten Numan, voorzitter van Niños del Lago Nederland.

Niños del Lago

Niños del Lago is een activiteitenkamp in ontwikkeling en ligt aan het meer Lago Atitlan bij Panajachel in Guatemala. Zodra het project klaar is, kunnen kinderen van 7 tot en met 14 jaar er jaarlijks een week in een veilige omgeving verblijven. Er is per week plek voor 100 kinderen. In het activiteitenkamp kunnen ze zeven dagen lang bijkomen, goed eten en waardevolle en positieve ervaringen opdoen door middel van sport, spel, activiteiten en scholing.

In 1996 kwam er na 36 jaar een einde aan de burgeroorlog in Guatemala. Nog steeds lijdt het land onder de gevolgen van deze oorlog. Kinderen dragen gemiddeld 30% bij aan het gezinsinkomen en veel van hen maken werkdagen van 17 uur. Door deze arbeid kunnen ze niet naar school of spelen. Spelen is belangrijk voor de ontwikkeling, want door spel leert een kind tegenslag beter te hanteren.

Documentairereeks L1

In 2015 bezocht filmmaker Marijn Poels het kamp in 2015 samen met Marten Numan, die als adoptiekind uit Guatemala in Limburg opgroeide en vanuit Nederland de bouw en de activiteiten van het kamp ondersteunde. Poels maakte in opdracht van L1 een zevendelige documentairereeks: L1mburg Helpt.
Marten was met ‘zijn Niños’ onderwerp en gids in een aflevering van Poels’ reis om de wereld op zoek naar de passie, gedrevenheid en motivatie van Limburgers die lokale ontwikkelingsinitiatieven steunen.

Ik groeide als Nederlands kind op in Limburg, in een warm nest. Toen ik begin twintig voor de eerste maal terug in Guatemala kwam raakte het me. Moeders met kinderen op de rug gebonden. In de ogen van die kinderen zag ik mezelf. Dat had ik ook kunnen zijn. Ik heb geluk gehad, dat is wat ik destijds dacht. Ik voelde een plicht om iets voor deze kinderen in Guatemala te betekenen.”

Benefietgala Niños del Lago

Het Benefietgala groeide onder Martens bezielende voorzitterschap in 5 jaar uit tot een bijzonder evenement waar het team van Niños del Lago met sponsoren en ambassadeurs gezamenlijk terugblikken op de ontwikkelingen en activiteiten van het afgelopen jaar.
Opnieuw wordt er in 2017 met de opbrengst van het gala een mooi bedrag bijeen gebracht om de kampactiviteiten te blijven steunen.

Ambassadeurs en ambassadrices

In de afgelopen jaren hebben wij steeds nieuwe sponsoren en ambassadeurs aan ons weten te binden. In 2017 is zelfs een hele groep leerlingen van het Sintermeertencollege naar Guatemala afgereisd en hebben leerlingen, ouders en leerkrachten zich op onvergetelijke wijze verbonden aan Guatemala. Wij zijn dan ook bijzonder verheugd om de ambassadrice van Guatemala te mogen ontvangen en laten haar met trots zien dat Guatemala in Limburg meerdere ambassadeurs rijk is.

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options