SMC goes Guatemala 2017, een reis die ik nooit zal vergeten

Categorie: Nieuws, Sintermeerten Crew
Tags:

SMC goes Guatemala 2017, een reis die ik nooit zal vergeten

Na maanden van voorbereidingen mocht de Sintermeerten Crew dan eindelijk vertrekken naar het land waar wij al zoveel over gehoord hadden, Guatemala. Voor alle Crew-leden een ontzettend spannend moment. De één was iets later dan de ander aanwezig, de één had wat meer moeite met afscheid nemen dan weer een ander, maar ik denk dat één gevoel over het algemeen wel overheerste; het gevoel van vreugde. Eindelijk gingen wij zien waar we al die maanden zo hard voor gewerkt hadden.

Een uitdaging is wat deze reis zou worden. Met een programma vol verschillende activiteiten, denk ik dat er voor iedereen wel een uitdaging tussen zat. Of het nou gaat over hoogtevrees, een negatieve ervaring die je met je meedraagt, en zou kunnen tegen komen, of het gevoel dat je de controle verliest. Alles kwam wel een keer voorbij. Op zo’n moment heb je geen familie die je kan steunen, maar je hebt de groep. Een groep waarmee je constant leeft en waarbij je continu op elkaar aangewezen bent, een groep waar je mee kan lachen tot niemand meer adem over heeft, maar die er voor je is door dik en dun. Dit had ik nooit verwacht; dat een groep bestaande uit achttien scholieren, drie leraren, een arts, een oud-leerling en een voorzitter zou uitgroeien tot een hechte vriendengroep, zoals een vriendengroep hoort te zijn. Dat is één van de vele dingen die ik geleerd heb deze reis, en nooit zal vergeten.

Een ander heel belangrijk iets wat ik geleerd heb, is dat je niet veel nodig hebt om gelukkig te zijn. De grote meerderheid van de bevolking van Guatemala leeft ontzettend primitief. Ik heb dan ook zo vaak gedacht aan hoe goed wij het thuis hebben en de luxe die wij elke dag als normaal beschouwen. Dat moeten we ons wat vaker realiseren. Ik heb intens genoten van de kleinste dingen, dingen waarvan ik thuis nooit het moois in zou hebben gezien. Slechts een glimlach kan zoveel met je doen, dat is echt onbeschrijfelijk.

Natuurlijk kan ik het ook hebben over alle super vette dingen die we in Guatemala hebben gedaan, maar vooral de dingen hierboven zal ik nooit vergeten. Ik kan niet wachten om de groep weer te zien, en wie weet volgt er ooit een deel twee van onze reis.

Lynn Helebrand

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options